Lesprogramma ‘De oorlog dichtbij’

Om leerlingen uit groep 7-8 met de Stolpersteine en het achterliggende gedachtegoed in aanraking te brengen, is de documentaire “De oorlog dichtbij” gemaakt. Deze documentaire verhaalt in 15 minuten over de onderduikervaringen van een Joodse man tijdens de Tweede Wereldoorlog en het vluchtverhaal van een Afghaanse student die zijn land voor het Taliban geweld moest ontvluchten. Kijk hieronder naar de documentaire.

Lesprogramma ‘De oorlog dichtbij – Stolpersteine in Enschede’
De documentaire is onderdeel van het lesprogramma ‘De oorlog dichtbij – Stolpersteine in Enschede’. Dit programma is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Hieronder vindt u de handleiding voor de leerkracht, inclusief het programma, en het document met bijlagen.

De handleiding voor de leerkracht
De handleiding wordt aangeboden in pdf-formaat. U kunt het document inzien en downloaden door op het pdf-icoon te klikken.
AdobePDFicon

De bijlagen
De bijlagen bevatten afbeeldingen, filmfragmenten en overige informatie die voor de leerlingen en uzelf van belang zijn. Het is een interactief document met directe links naar de verschillende items.

De oorlog dichtbij – bijlagen 2